Kronprinsparet med næringslivsdelegasjon til Silicon Valley i mai

KronprinsparetDen 7. til 10. mai inviterer Innovasjon Norge til en spennende næringslivsdelegasjon til The Bay Area som finner sted i anledning DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit sitt offisielle besøk til USA. The Bay Area er området rundt San Francisco og Silicon Valley i California på USAs vestkyst.

På sine nettsider for denne delegasjonen skriver Innovasjon Norge:

“På oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet og i samarbeid med Generalkonsulatet i San Francisco inviterer Innovasjon Norge norske bedrifter, organisasjoner og institusjoner til deltakelse i en Næringslivsdelegasjon til California. Hovedformålet med besøket er å fremme Norge som reiselivsdestinasjon og videreutvikle teknologisamarbeidet mellom Norge og USA.”

Det er to næringsområder som er i fokus: IKT og turisme. Jeg vil i fortsettelsen konsentrere meg om førstnevnte da det er mitt fag- og forretningsområde med basis i mitt selskap Invenia AS. Hovedoverskriften for IKT-programmet er “Advanced Technology and Design Thinking” med følgende fire delområder:

Klikk på lenkene for detaljprogram for det enkelte område. Jeg tilhører det andre området om IT-sikkerhet med produktet Ensafer som Invenia AS har utviklet de siste årene, og jeg har hatt gleden av å få gi innspill til dette delprogrammet. Dette er for øvrig fire viktige og spennende områder som deltagerne kan få stort utbytte av. La meg få legge til at Abelia (hvor jeg p.t. er styreleder) med Adm. direktør Paul Chaffey også har vært en bidragsyter overfor Innovasjon Norge, i tillegg til sikkert mange andre gode krefter. Rammeverket for hele arrangementet finnes her.

Agenda for “IT Security US and Norway”

Flagg Norge-USA

Arrangementet går over to dager med felles opplegg mye av tiden, mens de fire delområdende ovenfor kjøres i parallelle sesjoner kl. 13.30-16.30 den første dagen samt et par timer etter lunch dagen etter. For IT-sikkerhet er det den første dagen som har det viktigste opplegget med en sammensatt agenda med gode navn fra USA og Norge:

  • Welcome and Introductory remarks
    Robert Rodriquez, Chairman & Founder, Security Innovation Network
    Kjetil Nilsen, Director, Norwegian National Security Authority (NSM)
  • Keynote: The IT Security market in the US
    Center For International Security & Cooperation, Stanford University
  • Panel: “Security and privacy in big tech trends”
    Joe Sullivan, Chief Information Security Officer, Facebook
    Rich Baich, Chief Information Security Officer, Enterprise Technology Services, Wells Fargo & Company
    Alberto Yepez, Managing Director Trident Capital
    Moderator: Gerald Brady, Head of Corporate Ventures at Silicon Valley Bank
  • Networking break
  • Interview: “What does it take to be successful in the US market”
    Alberto Yepez, Managing Director Trident Capital interviews two European founders
  • Venture Capital & IT Security: “Opportunities in the Security market, what should international companies focus on”
    Fireside chat with top IT security investor, Ted Schlein, General Partner, Kleiner Perkins Caufield Byers
  • Networking

Se delprogrammet (link ovenfor) for detaljer, og det er ikke tvil om at dette er maksimal utnyttelse av tre timer; både mtp. innhold og interessante navn. Mulig du ikke kjenner dem, men jeg kan jo trekke frem Robert Rodriguez, Joe Sullivan og Ted Schlein som virkelig gode navn i USA. Kjetil Nilsen fra NSM er et meget bra navn fra Norge. Den andre dagen er det besøk hos bedrifter innen IT-sikkerhet, men det er p.t. ikke bekreftet noen navn.

For de som jobber med IT-sikkerhet i Norge, og som har interesse av kontakt og nettverk med USA, bør dette være et must – hvis tid og ressurser tillater en slik reise.

Hva gjør så jeg i USA?

Jeg skal delta i næringslivsdelegasjonen, men ikke bare det – jeg skal være der et par ekstra uker. Dette er min 7. tur til USA siden mars i fjor når det hele startet med deltagelse på RSA Conference 2012 i San Francisco. Jeg hadde et møte med Innovasjon Norge der for å presentere Ensafer for kryptert samhandling på Internett. De anbefalte meg å søke på første kull av et nytt opplegg de kalte TINC (Tech INCubator) som er et akselleratorprogram over fire uker i Silicon Valley for potensielle vekstbedrifter fra Norge. Det var startskuddet til en satsing som nå har som målsetting å lansere og skalere Ensafer i et globalt marked – med utgangspunkt i Silicon Valley.

Ensafer 1

Hvis du vil lese om min TINC-deltagelse i mai-juni i fjor, har jeg blogget her. Som oppfølging lanserte vi Ensafer for Dropbox på DEMO Fall 2012 i Silicon Valley i oktober i fjor, noe du kan lese om her. Jeg deltok også på Global CONNECT i San Diego i desember samt RSA Conference 2013 i San Francisco i februar. I mars deltok jeg på ITSEF 2013 på Stanford University i Silicon Valley som er en konferanse om Cyber Security, noe du kan lese om her. Og for en uke siden deltok jeg på Innovasjon Norge sitt GET-program i Boston, noe jeg skal blogge om snart. Det er min USA-historie i korte og hektiske trekk.

Innovasjon Norge i USA

Innovasjon Norge har et kontor for San Francisco og Silicon Valley ledet av Anne Worsøe med et engasjert og dyktig team av ansatte og interns. Jeg må spesielt nevne Innovation House som er deres kontor i Palo Alto som er midt i hjertet av Silicon Valley. Der tilbys kontorplass til norske startups som vil prøve seg i USA, noe jeg har takket ja til. Derfor har vi adresse 470 Ramona Street i Palo Alto – i tillegg til våre kontorer i Tromsø og Oslo. Innovasjon Norge har også et kontor sentralt i San Francisco.

Mange mener mye om Innovasjon Norge; på godt og vondt. De er evaluert flere ganger, og for noen uker siden hadde E24 et dypdykk om dem. Utfordringen deres er å tilpasse seg et samfunn som blir mer og mer avhengig av innovasjon, kunnskap, startups og internasjonale vekstbedrifter – noe som er hovedkritikken. Men de er på vei, og etter mitt syn gjør de en god og viktig jobb overfor norske vekstselskaper som ønsker å prøve seg internasjonalt (som Ensafer) med vekt på USA for IT-selskaper. De opererer også i andre markeder, noe du kan finne ut mer om på deres nettsider.

Påmelding og praktiske opplysninger

Du finner mer informasjon om delegasjonen med program, praktiske opplysninger, reisetips og påmelding her. Husk at påmeldingsfristen er i morgen den 17. april til den nette sum av kr. 7.500,- for hele opplegget (reise og opphold kommer i tillegg). Smil, for her brukes norske skattekroner på å delfinansiere en god, lærerik og nettverksbyggende tur til The Bay Area.

See you there!