Den 23. april i fjor skrev jeg et blogginnlegg om studenten som skapte storm mot Warner Music med 140 tegn på Twitter. Det var han “alle” har hørt om; Even som skrev en irritert tweet som kritiserte musikkbransjen – og som fikk en person i Warner Music Norge til å kalle ham en “drittunge”. Det skulle han ikke gjort, for Even la ut en ny tweet som skapte storm som gikk globalt på nettet i løpet av få timer. Dette er en interessant case som viser kraften i sosiale medier. Nok om det, hele historien kan leses på blogginnlegget mitt.
I dag meldte Dagbladet at “drittungen” har fått jobb blant de voksen hos Geelmuyden.Kiese med overskriften “Når barna tar makt på nettet”. Og her er innlegget Even selv skrev på GK sin bedriftsblogg. Det er spennende at GK går til et slikt skritt.
La meg likevel ha litt malurt i begeret med bakgrunn i det som skjedde når .com-boblen sprakk i år 2000. Før det, når hysteriet var på sitt verste, skrev media om 18-åringer uten utdannelse som fortrengte 30-åringene med universitetsgrader i IKT-bransjen fordi de var unge, kreative og uten sperringer fordi de ikke hadde utdannelse. Det skulle borge for innovasjon og verdiskaping. I ettertid så man at mange programmer utviklet av disse talentene hadde for dårlig kvalitet fordi de ikke hadde utdannelse til å programmere komplekse systemer. Det gjenstår å se om disse “barna” som nå tar makt på nettet virkelig skaper verdier eller om de kun er kule fordi de tidlig har lært seg de mest populære verktøyene innen sosiale medier.
La meg minne om at sosiale medier for bedrifter ikke først og fremst dreier seg om verktøy, men om strategi; altså ikke hvilke tjenester som er kule på nettet for tiden, men hvilke mål man ønsker å oppnå med sosiale meder. Deretter velger man verktøy.
I praksis er innovasjon å kombinere det kjente med det ukjente. Da blir det å sette sammen team av unge og mindre unge viktig. Så “ungene” i denne historien spiller en rolle, men ikke alene.
Jeg får komme tilbake til saken om 5 år når erfaringene foreligger.
Leave A Comment